forside indhold links kontakt

Claras Hjørne
Gerdas Hjørne
Jacobs Hjørne
Kims Hjørne
Om Mig
Historier
Interesser
Billeder
Links
Lærkes Hjørne
Renés Hjørne
Ruths Hjørne

Interesser

Mine hoved interesser inkluderer fotografi , katte, skildpadder, historie, filosofi, religion, litteratur, videnskab og teknologi, science fiction, tv, film, musik, cykling, madlavning, tegnefilm

Fotografi Underligt at jeg først har tilføjet fotografi nu, 26-Aug-2004, da jeg så længe jeg kan huske har interesseret mig for fotografi. Jeg håber een eller anden dag at kunne leve delvist af det. Check mit billedsite (http://www.videbach.com/cpg)  for at se om jeg skal undlade at droppe mit dag-job.

Katte Behøver jeg vel ikke at nævne, da jeg har tre katte.

Skildpadder Jeg har været fascineret af skildpadder siden jeg var 4. Jeg har en samling af skildpadder, ingen af dem er dog levende, og nej, de har heller aldrig været det. Da jeg var barn/ung havde jeg en Græsk landskildpadde, Kong Skjold .

Historie Jeg prøver at opbygge en almen historisk viden. Jeg har fokuseret på Danmarks historien, specielt har jeg været interesseret i vikingetiden. Du har sikkert hørt om vikingerne, og specielt at de var brutale og hæmningsløse mordere. Jeg er af den opfattelse at sandheden er en smule mere kompleks, og at vikingernes dårlige rygte tildelse skyldes at alle skriftlige vidensbyrd der findes er skrevet af mennesker der ikke havde den store grund til at afgive objektive skildringer. Jovist var vikingerne store krigere, men de var også dygtige købmænd og sømænd, f.eks. nåede de så langt omkring som Island, Grønland, Rusland, Byzans, Middelhavet, og sågar Amerika, 500 år før Columbus.

Filosofi Jeg er af den opfattelse at viden på dette felt er af stigende betydning, i takt med at verden bliver mere kompleks. Filosofi har altid haft min interesse, og jeg prøver at udbygge min almene viden indenfor dette felt. Hvem ved, en dag når jeg måske det niveau hvor jeg bliver i stand til at læse Søren Kierkegaard

Religion Sandsynligvis grunden til min interesse for filosofi. Jeg er opdraget som Lutheransk protestant, og er medlem af Folkekirken der er den officielle Danske stats-religion. At vi har en stats-religion betyder at jeg egentlig er af den opfattelse at Danmark ikke er et ægte demokati. Efter jeg kom i tyverne skifte min interesse fra religion til filisofi.

Litteratur Da jeg er vokset op med TV, har jeg haft problemer med at koncentrere mig nok til at læse litteratur, jeg har forsøgt at forbedre mig på dette felt. Jeg har den ambition en eller anden dag at skrive en roman, men det ligger et stykke ud i fremtiden.

Videnskab og teknologi Jeg voksede op med rumkapløbet, jeg var 6 da Apollo 11 landede på månen, det er sikkert en af grundene til at jeg altid har været meget interesseret i videnskab. Generelt er jeg dog ret skuffet over det langsomme tempo der har været i landvindingerne indenfor rumforskningen siden månelandingerne, men den seneste succes specielt inden for de programmer de programmer der er administreret af NASA JPL, har betydet at jeg nu er overbevist om at der vil ske store fremskridt i de kommende år, selv om udnævnelsen af Geroge W. Bush til præsident ser ud til at betyde nedprioritering af NASA. Det er mit håb at det bliver muligt for almindelige mennesker at rejse i rummet i min livstid. NASA har nogle meget interessante projekterer der har som hovedmål at gøre rumrejser billigere, desværre er disse blevet projekter, f.eks. X-33 projektet, blevet stoppet, og med det nylige tab af Columbia kan det være projekterne bliver genoplivet. Man kunne forestille sig at projekter som f.eks. X-33 projektet der havde som mål at udvikle en enkelt-trims rumfærge (single-stage to orbit resuable launch vehicle), der endelig kan lavere havde rumfærgen lovede, bliver genoptaget. En anden mulighed er at private tager over, her er X-Prize initiativet interessant. X-Prize er en pris der er udlovet til det privat finansierede rumskib der først sender en besætning på 3 astronauter i en sub-orbital (balistisk) bane i en højde af mindst 100 km, flyvningen skal gentages indenfor 14 dage. 

Science fiction Jeg har elsket science fiction lige siden jeg som dreng blev introduceret til Jules Verne. Mine yndlings forfattere er bla. Arthur C. Clarke, William Gibson, Philip K. Dick og Isaac Asimov.

TV Jeg er stor fan af TV serierne Star Trek, The X-Files, Casper og Mandrilaftalen , og mange BBC  produktioner som Monty Pythons Flying Circus, Bottom, Men Behaving Badly, Halløj på badehotellet (Fawlty Towers ) og Fint skal det være (Keeping up appearances). Jeg ser dog mest the DR's hemmelige kanal, DR2. Jeg er specielt glad for DR2's videnskabelige programmer som Viden Om og Hard Disken Color.

Film Jeg er meget interesseret i film, og jeg holder af de fleste genrer. Blandt mine yndlingsfilm findes 2001, Blade Runner, Pulp Fiction, Star Trek, After Hours, The Mask, Midnight Run, The King of Comedy, Johnny Mnemonic.

Musik Var tidligere min hoved interesse, og min musik smag var meget begrænset. De sidst 10 år er min interesse i musik faldet, men jeg holder idag af de fleste musik genrer, men Heavy Metal som en mulig undtagelse. Jeg har stadig en samling af 12" vinyl, men jeg er langsomt ved at opbygge en samling af CDer.

Cykling Jeg holder meget af at cykle. Jeg er ikke særlig interesseret i sporten, specielt efter doping skandalen i 1998 udgaven af Tour de France. Men jeg står da som regel og hepper når der køres Danmark Rundt, der føler jeg mig som en rigtig fan.

Madlavning Jeg elsker af lave mad, men det er er ret sjældent det bliver til det store, fordi jeg er enlig. Det er ikke ret sjovt at lave avanceret mad til een selv.

Tegnefilm Jeg er en stor fan a de klassiske tegnefilm. Daffy Duck og alt hvad Tex Avery har lavet er klare favoritter, men Tom og Jerry, Bugs Bunny og Road Runner er tæt på.